fbpx

Cursus Babymassage

Wanneer een baby wordt geboren, verandert zijn omgeving van de veilige baarmoeder naar een onbegrensde ruimte. Daarom is het heel prettig en vertrouwd voor een baby om zich regelmatig weer helemaal geborgen te voelen. Baby’s hebben behoefte aan intimiteit en lichamelijk contact. Massage versterkt de band met je kind. Er ontstaat een basis van  vertrouwen en ontspanning. Tijdens de cursus leer je zelf je kindje te masseren volgens de Shantala Oosterse babymassage methode. Met behulp van verschillende babymassage technieken kun je je baby helpen ontspannen en zijn/haar babykwaaltjes verlichten. Bekijk op deze pagina welke cursussen babymassage Rondom Mama aanbiedt, waarom een cursus babymassage van belang kan zijn en welke voordelen het met zich meebrengt voor jou en je kindje.

Cursusaanbod babymassage Rondom Mama

Bij Rondom Mama bieden we twee verschillende cursussen babymassage aan, een groepscursus of een individuele cursus. Bekijk hieronder de cursusgegevens:

Groepscursus babymassage

  • geschikt voor: baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden
  • locatie: Helmond
  • aantal lessen: 3 x 75 min
  • aantal deelnemers: 4 – 5
  • € 75,- (incl. digitaal naslagwerk) 

Meld je hier aan (button)

Individuele cursus babymassage

  • geschikt voor: baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden
  • locatie: aan huis
  • aantal lessen: 2 x 60 min
  • € 125,- (incl. digitaal naslagwerk) exclusief reiskosten

Meld je hier aan (button)

Wat behandelen we tijdens de cursus babymassage? 

Tijdens de cursus babymassage besteden we aandacht aan je kindje los van het dagelijkse verzorgen. Tijdens de cursus leer je zelf je kindje te masseren volgens de Shantala Oosterse babymassage methode. Een liefdevolle en ritmische techniek die je helpt om samen tot rust te komen. Daarnaast leer je ook Shiatsu drukpunt technieken, zodat je je kindje kunt ondersteunen bij ongemakken zoals darmkrampjes.

Daarnaast krijg je de nodige theoretische kennis aangeboden tijdens de cursus, zodat je begrijpt wat je doet en waarom het zo goed is voor jullie beiden. Deze cursus geeft je handvatten om je kind te helpen bij onrust, slecht slapen, voorkeurshouding, darmkrampjes en meer. Babymassage helpt je om vol vertrouwen de nieuwe fase, als ouder, in te gaan.

Welke positieve invloed kan babymassage hebben op je kindje? 

Babymassage biedt prachtige voordelen voor je baby. Het versterkt niet alleen de band tussen jullie, maar heeft ook een positieve invloed op de gezondheid:

  • Immuunsysteem: Het verbetert de weerstand van je baby, wat helpt bij het afweren van ziektes.
  • Bloedsomloop: De massage stimuleert de bloedsomloop, wat de groei en ontwikkeling van je baby ondersteunt.
  • Slaap: Je baby slaapt vaak rustiger en langer na een massage door de ontspannende werking.
  • Spijsvertering: Het helpt bij een soepele spijsvertering en kan darmkrampjes verminderen.
  • Huilgedrag: Massage kalmeert je baby, wat kan leiden tot minder huilen en meer ontspanning.
  • Darmkrampjes: Specifieke technieken helpen ongemakken zoals krampjes te verlichten.

Babymassage is dus een natuurlijke manier om de gezondheid en het welzijn van je baby te ondersteunen.

Waarom kiezen voor Rondom Mama? 

Waarom kiezen voor een cursus babymassage bij Rondom Mama? Bij Rondom Mama draait alles om jou en je baby. Persoonlijk contact staat bij ons centraal. We houden de groepen bewust klein en toegankelijk, zodat er altijd ruimte is voor jouw vragen en behoeften. Zo krijg je de volledige aandacht en begeleiding die je verdient als kersverse (aanstaande) moeder.

Al tientallen moeders hebben ervaren hoe waardevol onze cursussen zijn. Hun ervaringen laten zien wat babymassage voor jou en je kleintje kan betekenen. Ben je enthousiast geworden? Meld je dan snel aan voor een van onze cursussen of neem vrijblijvend contact met ons op. We staan voor je klaar!